دانشکده مهندسی مکانیک- آزمایشگاه ها
آزمایشگاه ترمودینامیک

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/12/18 | 

۱- بستر آموزشی فرآیند‌های تهویه مطبوع گونت
E۹۱۵.۰۷
در این بستر امکان شبیه‌سازی فرآیند‌های اصلی تهویه‌مطبوع همچون گرمایش، سرمایش تراکمی و رطوبت‌زنی به همراه اندازه‌گیری پارامتر‌های مختلف ترمودینامیکی فراهم شده‌است. همچنین امکان بررسی اثر گردش هوای تازه نیز ایجاد شده‌است. کنترل این مجموعه و داده‌برداری از آن با استفاده از نرم‌افزار مخصوص این بستر صورت می‌گیرد.
این بستر جهت آموزش مبانی اولیه طراحی و تحلیل سامانه‌های تهویه مطبوع به دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک و مهندسی هوافضا استفاده می‌گردد.




۲-بستر آموزشی سامانه تبرید تراکمی گونت ET ۱۶۵
سامانه تبرید تراکمی از ۴ جز اصلی کمپرسور، کندانسور، شیر فشار شکن و اواپوراتور تشکیل شده‌است. این سامانه در کاربرد‌های بی‌شماری همچون یخچال‌های خانگی و سیستم‌های تهویه مطبوع جهت ایجاد سرمایش استفاده می‌گردد.
بستر آموزشی گونت ET۱۶۵ علاوه بر ملزومات اصلی سامانه تبرید تراکمی، از یک موتور الکتریکی با امکان تغییر دور و گشتاور برای به حرکت درآوردن کمپرسور بهره می‌برد. در این بستر آموزشی، محفظه داخلی یخچال شبیه‌سازی شده و جهت بررسی رفتار سامانه تبرید تراکمی در هنگام اعمال بار حرارتی، از گرم‌کن‌های الکتریکی درون این محفظه بهره برده شده‌است. کنترل این مجموعه و داده‌برداری از آن با استفاده از نرم‌افزار مخصوص این بستر صورت می‌گیرد. تمامی تغییرات اثرگذار بر روی سامانه‌های تبرید تراکمی در این بستر آموزشی قابل نمایش و اندازه‌گیری می‌باشند.




۳-نیروگاه‌های بخار یکی از منابع اصلی تامین توان الکتریکی و از مهمترین چرخه‌های علم ترمودینامیک هتسند. یک نیروگاه بخار از چهار جز اصلی دیگ بخار، توربین، کندانسور و پمپ تشکیل شده‌است. اتلاف حرارتی نیروگاه بخار در برج خنک‌کن صورت می‌گیرد.
مجموعه آموزشی نیروگاه بخار موجود در آزمایشگاه ترمودینامیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از ۳ بستر مجزا برای شبیه‌سازی دیگ بخار، توربین بخار و برج‌ خنک‌کن تشکیل شده‌است. بکارگیری همزمان این ۳ دستگاه، یک نیروگاه بخار کامل را تشکیل می‌دهد.
دستگاه دیگ بخار به صورت مجزا قابل بهره‌برداری بوده و عوامل اثرگذار بر احتراق، همچون درصد هوای اضافی در این دستگاه قابل تغییر و اثرات آن قابل اندازه‌گیری است. دستگاه توربین بخار از بخار تولید شده در دیگ بخار بهره‌برده و جهت تولید توان استفاده می‌گردد. آب کندانسور توربین بخار درون دستگاه برج خنک‌کن خنک‌کاری می‌شود. اختلاف فشار در طول برج و دما‌های حباب‌ تر و حباب خشک در مقاطع مختلف آن قابل اندازه‌گیری می‌باشد.
این مجموعه آموزشی جهت آموزش مبانی نیروگاه‌های بخار و سیکل رانکین و همچنین تعمیق درک دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک از پدیده‌های حاکم در نیروگاه بخار استفاده می‌گردد.
این بستر جهت آموزش مبانی طراحی و تحلیل سامانه‌های تبرید تراکمی به دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک و مهندسی هوافضا استفاده می‌گردد.




۴-کمپرسورها یکی از تجهیزات پرمصرف در کاربردهای مختلف هستند. یکی از انواع رایج کمپرسور‌ها، کمپرسور رفت‌ و برگشتی می‌باشد. در این نوع از کمپرسور‌ها از کاهش حجم هوا برای افزایش فشار آن استفاده می‌گردد.
 کمپرسور رفت و برگشتی آزمایشگاه ترمودینامیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مجموعه‌ای کامل از تجهیزات اصلی و جانبی یک کمپرسور رفت و برگشتی است. ویژگی یکتای این کمپرسور، امکان رسم نمودار اندیکاتور با استفاده از یک مکانیزم اندیکاتور است.
این دستگاه جهت آموزش مبانی محاسبات و نحوه کار کمپرسور ها بویژه کمپرسورهای رفت و برگشتی به دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک و مهندسی هوافضا استفاده می‌شود.
 


۵-بستر آموزشی اتصال سری و موازی کمپرسورها
کمپرسورها یکی از تجهیزات رایج در صنایع هستند. اتصال سری یا موازی کمپرسور‌ها با هدف افزایش نسبت فشار یا افزایش دبی سیال بصورت متداول صورت می‌گیرد. این موضوع نیازمند رعایت الزامات و استفاده از تجهیزات جانبی همچون خنک‌کن میانی است.
بستر آموزشی اتصال سری و موازی کمپرسورها جهت آشنایی دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک با مبانی اتصال کمپرسورها استفاده میگردد.



۶-موتور ریکاردو تجهیزی پژوهشی است که قابلیت تغییر نسبت تراکم،کار با سوخت های مختلف و اندازه گیری پارامترهای مختلف (فشار روغن،دماهای آب،مصرف سوخت...) را داراست.تمامی پارامترهای فوق به صورت نرم افزاری قابلیت رویت و دیتا برداری را دارد.
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی مکانیک:
http://aut.ac.ir/find-15.1943.7296.fa.html
برگشت به اصل مطلب